STRANA IZDANJA

 • EMPOWER US! FROM CRISIS TO STRATEGIC HARMONY

  Kitsap publishing, 2020

  Web stranica knjige: https://empowerus.world/
  Digitalna verzija može se kupiti na Amazonu: https://www.amazon.com/dp/B08Q3LJZ6C/ref=cm_sw_r_wa_apa_vce0Fb4745Q05

   

  Predgovor knjizi napisao je otac modernog marketinga i jedan od najutjecajnijih svjetskih stručnjaka za menadžment, Philip Kotler: "Postoji mnogo knjiga o "popravljanju" društva. EmPower US! jedna je od najboljih koju sam pročitao. Autori su otišli mnogo dublje sa svojom analizom zašto se društva raspadaju."

  Knjiga EmPower US! poručuje da je svijet slomljen! Da novo normalno znači politiku bez principa, bogatstvo bez rada, poslovanje bez morala, znanost bez čovječnosti, tehnologiju bez etike, ekologiju bez održivosti i znanje bez karaktera. Okruženi smo lažnim vijestima i depresijom, ljutitim masama, vođama koji ne zaslužuju povjerenje i razbijenim institucijama. Međutim, knjiga također poručuje da je pred nama prilika da sve opet postavimo na svoje mjesto i nudi model kako to uraditi.

 • CREATIVITY AND INNOVATION MANAGEMENT

  Digital Book, 2016., Kindle Store on Amazon, 4,99$

  Izazovi upravljanja kreativnošću i inovacijama u knjizi analizirani su na tri razine, općoj, posebnoj i pojedinačnoj. Tekst se bavi globalnim dilemama, lokalnim situacijama, apstraktnim pojmovima, ali i specifičnim pričama, teorijama i sudbinama ljudi koji su svojim inovacijama izmijenili svijet. Također, knjiga je realizirana kao konkretni alat u borbi za inovacije i promjene u poduzeću, stvaranju ili poduzetničkom pothvatu. Zato nudi studije slučajeva, alate za poticanje osobne i skupne kreativnosti i mnoštvo pouka kako proizvoditi inovacije i onda ih uspješno prodati na tržištu. Knjiga ima i snažan motivacijski učinak. U današnjem svijetu digitalnih čuda i stalnih inovacija, kreativnost nam treba više nego ikad. Svakog smo dana u stanju započeti drukčiji život, on je u našim rukama! Dosta je rutine i jednolične svakodnevnice. Vrijeme je za kreativnost i inovacije! Zato knjiga nadahnjuje uvjerenjem da je svaka promjena potencijalna čarolija.

 • IN SEARCH OF HARMONY IN A DISHARMONIOUS WORLD

  Algora Publishing, New York, 2014.

  Propitujući postojeći sustav vrijednosti, autor nudi novi, na skladu temeljeni model vodstva za menadžere u državnim, političkim i neprofitnim organizacijama, primjenjiv za sve ljude koji žele živjeti bolji, kvalitetniji život. Integracijom znanja, vještina i vrijednosti harmoničnog vodstva, model daje originalni pogled na izazov vođenja, potičući ljude da rade na sebi i poboljšanju odnosa s drugima kroz ponašanja koja promoviraju pozitivni stav prema svijetu i stvaraju harmoniju.
  Model je istinski multikulturalan, ujedinjuje pogled na vodstvo Dalekog i Bliskog istoka, miješa ih sa Zen mudrostima i integrira s trendovima upravljanja razvijenog Zapada kao i s iskustvima u tranzicijskim zemljama Srednje i Istočne Europe. Kroz jednostavne primjere, autor u detalje objašnjava kako svatko od nas može razviti unutarnji sklad, a zatim izgraditi i razvijati harmonične timove i organizacije.

 • MANAGIMG PEOPLE ACROSS EUROPE

  Chapter Managing People in Central Europe
  Editors T. Garrison, D. Rees

  Butterworth-Hinemann, London, 1994.

  Ujedinjavanje u Europsku uniju postavilo je izazove pred menadžere multikulturnih poduzeća u kojima sve češće zajedno rade pojedinci raznih kultura, jezika i tradicija. Ova knjiga je uspješna znanstvena analiza i savjetodavni priručnik koji se temelji na usporednoj studiji načina upravljanja ljudskim resursima širom Europe, obuhvaćajući 178 stranica teksta. U njoj je Srića Velimir autor poglavlja o menedžerskim stilovima u Centralnoj Europi (str. 92-111) u kojem je prezentirao istraživanja o sličnostima i razlikama metoda upravljanja ljudima u prostorima bivše Austro-Ugarske monarhije. 

 • MANAGEMENT EDUCATION IN CROATIA

  Chapters on “Management Education in Croatia”
  Editor Gay Haskins

  EFMD, Bruxelles, 1995.
 • INFORMACIJSKI SISTEMI

  koautori Sonja Treven i Mile Pavlić

  Gospodarski vestnik, Ljubljana, 1995.

  Znanstvena monografija i udžbenik na temu projektiranja i razvoja informacijskih sustava, objavljena na slovenskom jeziku. Aktualizirani i prerađeni prijevod knjige prethodno objavljene na hrvatskom jeziku. Od 274 stranice teksta, Velimir Srića je urednik čitavog djela, autor prvih 120 stranica (“Teorija Informacijskih sistemov”) te dodatka o temeljnim pojmovima informacijskog sustava (rječnik 253-268 stranica). Koautori Mile Pavlić i Sonja Treven su doktorirali kod Velimira Sriće kao mentora i u ovom timskom radu dali jedan od prvih udžbenika namijenjenih razvoju i primjeni informacijskih sustava u regiji.

 • INFORMATION TECHNOLOGY IN BUSINESS

  Chapters «Innovation Management» and «Knowledge-Based Systems» Editor M.Zeleny

  homson Publ., New York, 1999.

  Ova enciklopedijskoa knjiga okupila je vodeće svjetske autoritete na području poslovne informatike. Velimir Srića je izradio tekst o upravljanju inovacijama (Innovation Management u kojem je opisao načela modernog upravljanja inovacijama sa stanovišta menadžera (temeljni koncepti, inovacijsko društvo, inventivno mišljenje i tehnike njegova poticanja, menadžerska znanja potrebna za poticanje kreativnosti i inventivne organizacije). U drugom odjeljku o upravljanju znanjem (Knowledge-Based Systems), Velimir Srića obrađuje jedno od bitnih područja suvremenog razvoja visokih tehnologija.

 • INTERNATIONAL ENCYCLOPEDIA OF BUSINESS AND TECHNOLOGY

  Chapters on “Innovation Management”, and “Knowledge Engineering” Editor Warner Malcolm

  Thomson Publ., London, 1996.

  Radi se o najznačajnijem izdavačkom pothvatu koji je u osam tomova na gotovo 6.000 stranica okupio vodeće svjetske autoritete na području poslovnog menadžmenta. Kao jedini sudionik iz Hrvatske, autor je obradio i uredio dva odjeljka. Prvi je posvećen upravljanju inovacijama (Innovation Management). U 16 kartica teksta sažete su sve temeljne odrednice modernog upravljanja inovacijama sa stanovišta menadžera (temeljni koncepti, inovacijsko društvo, inventivno mišljenje i tehnike njegova poticanja, menadžerska znanja potrebna za poticanje kreativnosti i inventivne organizacije). U drugom odjeljku na temu inženjerstva znanja (Knowledge Engineering), autor na 30 kartica teksta sažima i uobličuje jedno od najintenzivnijih područja razvoja visokih tehnologija, upravljanje znanjem.

KNJIGE PREVEDENE NA STRANI JEZIK

 • 100 LECKE MENEDZSEREKNEK

  MAĐARSKO IZDANJE KNJIGE "INVENTIVNI MENADŽER U 100 LEKCIJA"

  Myrror Media Kiadó, 2006.

 • USTVARJALNO MIŠLJENJE

  SLOVENSKO IZDANJE KNJIGE "KAKO POSTATI PUN IDEJA" 

   Gospodarski vestnik, Ljubljana, 2000.

© 2021 by Srića Consulting.