What's on my mind

Ima li Zagreb potencijala za novi iskorak?

Ima li Zagreb potencijala za novi iskorak?
Ratnik Svjetlosti Paula Coehla zna da se neki trenuci u životu ponavljaju. Često se zatiče u situacijama s kakvima se već suočavao i tada zapadne u malodušje. Misli da uopće nije napredovao, jer iznova nailazi na iste teškoće. '' To sam već prošao '', žali se svom srcu. ''Doista, prošao si '', odvraća mu srce. '' Ali nisi nadišao.'' Na to Ratnik shvati da ponovljena iskustva imaju jednu prevažnu svrhu: naučiti ga onome što ne želi naučiti. Smisao spoznaje pogrešaka iz prošlosti nije u tome da ih prihvatimo već da ih ne ponavljamo. Onima koji nisu spremni učiti, svi problemi iz prošlosti opet će se dogoditi.

Karantena je pokazala sve paradokse skupe države i lošeg teritorijalnog ustroja

Karantena je pokazala sve paradokse skupe države i lošeg teritorijalnog ustroja
Pred deset godina čuo sam vic o Zagrebu 2020. Došao čovjek u pekaru i pita: Pošto kruh? Pet eura, odgovori prodavač. Zašto tako puno, upita čovjek. Pa dva eura državi, dva za Bandića, odgovori prodavač. A jedan euro, upita čovjek. Toliko košta kruh, reče pekar. Dobro, djeca mi plaču od gladi, nemam izbora, odgovori čovjek i stavi na pult pet eura. Pekar mu vrati jedan euro i kiselo se nasmije: Danas nema kruha!

Virus nas uči kako pobijediti neprijatelja u sebi

Virus nas uči kako pobijediti neprijatelja u sebi
Možemo li nakon ovog zasićenog životnog iskustva s koronom napokon početi vjerovati u sebe i svoje kapacitete?

Poklanjamo vam video snimku predavanja LEADERSHIP

Teška vremena traže posebne ljude i ideje, traže vođe. Zato smo ove godine započeli naš Mini MBA Afterwork sa Srićom 2020 program temom „LEADERSHIP – kako postati i ostati uspješan vođa.“ Kako su ostala predavanja u sezoni odgođena do okončanja epidemije, na donjem linku poklanjamo Vam snimku tog predavanja održanog 20. veljače. Nadamo se da će Vam biti zanimljivo i korisno!
VRH STRANICE