Vođa treba jasan cilj i pozitivno mišljenje

Poznata je priča o trojici klesara. Bilo im je postavljeno pitanje: Što radiš i zašto radiš? Prvi skromno odgovara da kleše kamen jer mora prehraniti brojnu obitelj. Drugi samosvjesno kaže da kleše jer to zna sjajno raditi, on je najbolji klesar u gradu. Treći se nasmije i s ponosom istakne da klešući kamen gradi novu katedralu.
Priča se ponekad koristi na testovima za potencijalne vođe. Kandidati se moraju opredijeliti za jednog od trojice klesara pa time odaju što ih motivira i u čemu nalaze smisao onoga što rade. Prvi klesar shvaća svoj posao kao nuždu. Njemu je zanat sredstvo da preživi i osigura egzistenciju sebi i svojoj obitelji. On u poslu ne uživa, ali ga radi jer prihvaća da tako mora biti.

Drugi klesar je ponosan na svoje znanje. Njemu je struka sredstvo da se dokaže. Klešući kamen, međutim, on ne misli na cilj i smisao svojeg rada, već na to kako da što bolje iskoristi svoju vještinu. On je specijalist, ekspert kojem je važno udovoljiti standardu svoje struke.

Klesarska vještina trećeg majstora nije sama sebi svrhom. On ju koristi da bi ostvario neku viziju. Njemu je jasan cilj klesanja i sve će podrediti tome da ga ostvari, da napravi novu katedralu.

Preživljavanje i osiguranje egzistencije kroz posao bitan je motiv većini zaposlenih, posebno na nižim razinama organizacijske hijerarhije. Zato će većina testiranih, radi li se o slučajnom uzorku, izabrati prvog klesara i uvažiti njegov plemeniti, emotivno obojeni cilj.

Za drugoga koji je simbol profesionalca, odlučit će se osobe koje cijene svoje tehničke vještine i znanja, a svoje mjesto u organizaciji i svrhu svog posla vide u poštivanju načela stručnosti.

Treći klesar bit će privlačan potencijalnim vođama. Njima je bitna slika cjeline posla, vizija koja ih pokreće te potreba da utječu na svrhu svog rada, ali i način na koji taj posao obavljaju.

Uspješni vođa ima jasne ciljeve, zna što želi i spreman je za to se boriti. Osim usmjerenosti na cilj, jedna od najvažnijih osobina vođenja je pozitivan stav prema budućnosti. Dobar će vođa izbjegavati negativnu i stvarati pozitivnu emociju u svojem radnom okruženju, posebno u uvjetima kad se očekuju ili izazivaju promjene. Važno je znati što se želi postići, a ne osvrtati se unazad. Valja po svaku cijenu izbjeći vraćanje na stare sukobe, podsjećanje na pogreške ili neuspjehe. Ciljevi ispred nas su pokretač bolje suradnje, rezultati iza nas su potencijalni izvor konflikata.

Sun Tzu daje sljedeći savjet: Budi pažljiv na početku i nećeš imati problema na kraju. Budućnost čine ciljevi pred nama - ona je potencijalno blistava i pobjednička, dok nas prošlost može beskonačno svađati. Vođa mora uvijek optimistički gledati prema naprijed. Ako on to ne čini, čemu se može nadati od članova svojeg tima!
VRH STRANICE