Svijet je slomljen, trebamo ga popraviti - put do Strateškog sklada

Svijet je slomljen, trebamo ga popraviti - put do Strateškog sklada
Nova knjiga za one koji žele promijeniti svijet!
Ira Kaufman i Velimir Srića tri su godine pisali knjigu istražujući razloge nevolja suvremenog svijeta i tražeći načine da ga poprave. Ira je globalni strateg u transformaciji, marketingu i poduzetništvu, a Velimir donosi europsku perspektivu znanstvenika i konzultanta specijaliziranog za inovacije, informacijsku tehnologiju i vođenje.
Da bismo ostvarili održiviji svijet, moramo se odreći mitova koji kontroliraju naše razmišljanje i drže nas „u kavezu“ starih mentalnih modela. Moramo težiti Strateškom skladu (Strategic Harmony), transformaciji razmišljanja koja započinje s našim uvjerenjima i vrijednostima, prenosi ih u organizaciju i njezinu kulturu, odražava se na djelovanje svih, od poslovnih ljudi do uprave, od poduzetnika do građana, kupaca i partnera te omogućuje održivi i dugoročni uspjeh. Knjiga polazi od četiri TEST vrijednosti (Trust-Povjerenje, Empathy-Empatija, Sustainability-Održivost i Transparency- Transparentnost) kao alata unutarnje i vanjske transformacije globalnog sustava vrijednosti.

Autori pozivaju vođe i rukovoditelje (iz poslovnih, upravnih, poduzetničkih i društvenih organizacija) da preuzmu odgovornost u ovoj transformaciji i da se mijenjaju zajedno s timovima kojima su na čelu. U uvjetima dramatičnih tehnoloških i društvenih promjena, treba nam novi način razmišljanja kojim ćemo riješiti stare, nagomilane probleme. Oni se ne mogu rješavati istim načinom razmišljanja koji ih je stvorio, unutar paradigme liberalnog kapitalizma i predstavničke demokracije. U uvjetima digitalne globalizacije, trebaju nam novi modeli ponašanja i djelovanja, a oni su za sada još "neshvatljivi većini tradicionalnih vođa".

Knjiga nudi cjeloviti model Strateškog Sklada koji opisuje načine i pristupe koje moderni vođe moraju primijeniti da bi transformirali sustave koje vode. Strateška harmonija polazi od novog pristupa korištenju Moći (Power) i Ljubavi (Love) kao temeljnih pokretača promjena. Model nudi efikasan i na vrijednostima temeljen pristup donošenju odluka, upravljanju i inovacijama te predlaže konkretne mjere na putu organizacije prema uspješnoj transformaciji.
 
Afterwork sa Srićom u mjesecu svibnju, bavi se upravo ovom temom, svjetskim trendovima i novim modelima koji će "popraviti" svijet suočen s društvenim i moralnim krizama. To se može dogoditi ako svi mi zapalimo barem jednu svijeću, umjesto da proklinjemo mrak.
VRH STRANICE