SrićaBLOG

Kolumne i novosti

Velimir Srića na TEDxUniversity Talku

 Velimir Srića na TEDxUniversity Talku
Sudjelovao sam 15.6.2019. na TEDx konferenciji. Moja ideja vrijedna širenja bila je da je uspješan život igra. Koncept igranja odgovoran je za uspjeh u životu, pobjede, istraživanje, prosperitet, kreativnost, učenje, druženje, timski duh, sreću, zadovoljstvo i zajedništvo.

Huawei vs. Trump

Huawei vs. Trump
Huawei je postao SAD-u prejaki konkurent jer je na nizu područja najbolji u svijetu, posebice u 5G tehnologiji. Kina je ovladala vrhunskim tehnologijama uz pomoć SAD-a čija je strategija bila stvarati profit na jeftinom kineskom radu. No Kinezi su usput proučili (i naučili) te tehnologije mnogo više nego što su Amerikanci željeli i postali im istinski konkurenti.

Svijet je slomljen, trebamo ga popraviti - put do Strateškog sklada

Svijet je slomljen, trebamo ga popraviti - put do Strateškog sklada
Nova knjiga za one koji žele promijeniti svijet!
Ira Kaufman i Velimir Srića tri su godine pisali knjigu istražujući razloge nevolja suvremenog svijeta i tražeći načine da ga poprave. Ira je globalni strateg u transformaciji, marketingu i poduzetništvu, a Velimir donosi europsku perspektivu znanstvenika i konzultanta specijaliziranog za inovacije, informacijsku tehnologiju i vođenje.

Što je dobra strategija?

Što je dobra strategija?
Prema britanskom piscu Franku Muiru, strategija je kad kupiš bocu dobrog vina dok vodiš damu na večeru, a taktika je kad uspiješ damu nagovoriti da to vino popije.
VRH STRANICE