Menadžer mora bit EU-globalist

U staroj šali povodom europskih integracija Raj je opisan kao svijet u kojem je Francuz kuhar, Talijan ljubavnik, Englez policajac, Nijemac mehaničar, a za organizaciju se brine Švicarac. Pakao je svijet u kojem je Englez kuhar, Nijemac policajac, Švicarac ljubavnik, Francuz mehaničar, a sve je organizirano od strane Talijana. Jesu li EU-integracija i globalizacija put u raj ili pakao?
Moderni vođa živi 24 sata na dan s idejom da valja "misliti globalno, a raditi lokalno". Ipak, mnogi su "euroskeptici", mnogima se ne sviđaju posljedice globalizacije koja nameće nove vrijednosti bez pitanja, koja ugrožava kulture malih naroda, dovodi u pitanje nestandardne proizvode, ujednačava i pretvara u konfekciju ono što je još do nedavno imalo značajke butika.

Hrvatska je na pragu Europske unije, mnogi susjedi već su u nju ušli. Odavno smo globalni igrači u brodogradnji (100% izvoza), turizmu (85% stranih gostiju). U dućanima svjetskih robnih lanaca svakodnevno kupujemo proizvode iz pedesetak zemalja, od Italije, Slovenije, Grčke, Izraela, Španjolske i Njemačke do SAD, Kine, Tajvana, Čilea ili Obale slonovače. Globalizacija u prvi plan stavlja sile zajedništva svjetskog tržišta, afirmira sveprisutnosti multinacionalnih korporacija, dovodi do sveopće medijske integracije, jača moći informacijskog autoputa.

Moderni vođa mora biti EU-globalist, ali istodobno mora raditi na afirmaciji lokalne ekonomije, kulture i otvorene suradnje. Niz je razloga zašto moramo pratiti i shvatiti procese globalizacije. Kao prvo, značaj međunarodne razmjene stalno raste. Analize kažu da je 2005. godine 48 posto od 45.000 milijarde US$ svjetskog proizvoda proisteklo iz međunarodnih poslovnih aktivnosti, organiziranih posredstvom multinacionalnih korporacija. Nema industrijske grane koja je imuna na utjecaj međunarodnog tržišta. Posljednjih desetljeća svjetska trgovina i gospodarstvo pod golemim su utjecajem multinacionalnih korporacija. Na primjer, naftni gigant Exxon ostvaruje 75% prihoda izvan matične zemlje, informatički div IBM preko 55%, proizvođač bezalkoholnih pića Coca Cola 50%, kralj hamburgera McDonald's 30%. Europske i svjetske tvrtke zainteresirane su za vještine, znanja i osobnost menadžera osposobljenih za uloge globalnih vođa.

Menedžeri moraju djelovati u složenom međunarodnom okruženju u kojem se uspijeva lokalno samo ako se misli globalno. Vođa zna što znači uspjeh samo ako ima mogućnost globalne razmjene iskustava i međusobne usporedbe ostvarenih rezultata. Poznavanje i razumijevanje drugih kultura, poslovnih običaja i vrijednosnih sustava pomaže svakoj zemlji da izbjegne zatvaranje i zaostajanje. Razmjena iskustava i upoznavanje s drugim kulturama pruža temelje za bolju međunarodnu poslovnu suradnju. Usporedba s drugima daje vođi mogućnost da ocijeni vlastite slabosti i prednosti, a na temelju toga uspješnije gradi položaj na svjetskom tržištu.

Iako osposobljen za globalizaciju, menadžer mora dobro poznavati lokalnu poslovnu i političku kulturu u kojoj djeluje. Svaka je zemlja po mnogočemu specifična i menedžerska strategija koja je uspješna na jednoj strani svijeta, može biti potpuno promašena na nekoj drugoj. Zato je pristup vođe upravljanju u pojedinom nacionalnom gospodarstvu ovisan o lokalnoj kulturi i običajima.

Menedžment je utemeljen u kulturi i na nju se potpuno oslanja. Nemoguće je 'transplantirati' znanja, navike, metode i načela vođenja iz jedne kulture u drugu koja joj nije nalik. Različita kulturna okruženja imaju različita mjerila kvalitete, uspješnosti i djelotvornosti. Dobar vođa prije svega mora znati voditi u prostoru i vremenu vlastitog kulturnog okruženja, uvažavajući trendove i kriterije regionalizacije, europske integracije i globalizacije.
VRH STRANICE