Koliko vrijedi optimizam

Kraj stare i početak nove godine u pravilu nas ispunjavaju dvjema pomiješanim emocijama. S jedne strane to je nostalgija zbog svega što, u godini koja odlazi, ostavljamo iza sebe. S druge strane to je nada zbog svega što nas, u godini koja dolazi, očekuje i što nam se sprema.
U poslovnom smislu, kraj jedne godine zaokružujemo analizom svih u njoj ostvarenih rezultata, a početak druge godine obilježavamo isticanjem planova i očekivanja. Većina ljudi može se podijeliti na nostalgičare koji su više okrenuti prošlosti i vizionare koji su jače usmjereni na budućnost. Povijest menadžerskih i političkih karijera pokazuje da su najuspješniji gotovo uvijek pripadali kategoriji vizionara koji imaju cilj, znaju što žele i spremni su za to se boriti. Analize pokazuju da su najvažnije osobine uspješnog menadžera pozitivan stav prema budućnosti i izraženi životni optimizam.

Negativna emocija je ogromni izvor gubitka energije svakog poduzeća, radne skupine ili tima. Ona je zarazna i rađa osvetoljubivost, smanjuje naš osjećaj samopoštovanja i prlja međuljudske odnose. Tako iskvareno radno okruženje predstavlja stalni izvor gubitka energije, volje i motivacije za rad. U uvjetima dominacije negativne emocije na poslu se osjećamo kao da nas je netko prikopčao na trošilo i prazni nam baterije.

Dobar će vođa izbjegavati negativnu i stvarati pozitivnu emociju u svojem radnom okruženju, posebno u uvjetima kad se očekuju ili izazivaju promjene. Pritom je važno ne osvrtati se unazad i po svaku cijenu izbjeći vraćanje na stare sukobe, podsjećanje na pogreške ili neuspjehe.

Imao sam prigodu svjedočiti neobičnom eksperimentu. Paralelno su osnivane dvije poslovnice iste banke u sličnim uvjetima, s podjednakim tržišnim prigodama i problemima. Za prvu je, prema uobičajenoj i uhodanoj proceduri Odjela za ljudske resurse, od pedesetak kandidata koji su se prijavili na natječaj odabrano deset djelatnika. Za drugu je napravljen drukčiji pristup. "Ljudski resursi" su predložili dvadeset kandidata, a zaposleno je onih deset među njima koji su se, primjenom psiholoških upitnika i analiza, pokazali kao natprosječno optimistični. Nakon godinu dana analizirani su i uspoređeni rezultati rada obje poslovnice koji su se, prema predviđanjima istraživanja tržišta, trebali minimalno razlikovati. Međutim, poslovnica u kojoj su regrutirani "optimisti", dala je za 40% bolje rezultate u svim mjerenim parametrima poslovnog uspjeha. Rad u okruženju koje se veseli budućnosti i vedro dočekuje svaki novi radni dan, može se pokazati kao velika strateška prednost. Radimo li, s druge strane, u okruženju koje je ispunjeno pesimizmom i stalno se vraća u prošlost, zazirući od nade u bolju budućnost, ne možemo očekivati postizanje optimalnih rezultata.

Sun Tzu daje vođi sljedeći savjet: Budi pažljiv na početku i nećeš imati problema na kraju Budućnost nam je svima potencijalno blistava i pobjednička, dok nas prošlost može beskonačno svađati. Raditi sa svojim timom na planiranju budućnosti znači odbaciti retrovizor i uzeti u ruke dalekozor. Želi li biti istinski uspješan, vođa mora biti vizionar koji uvijek optimistički gleda prema naprijed i veseli se izazovima koji ga čekaju u svakom novom danu, tjednu, mjesecu i čitavoj radnoj godini. Ako on to ne čini, čemu se može nadati od članova svojeg tima.
VRH STRANICE